Vem är jag?


Jag heter Linda Heurlin. Jag är färdig läkare i janurari 2008 och bor på Öland. Jag har fem stycken katter som springer runt här hemma och hittar på hyss. Jag har förälskat mig i rasen ragdoll som är en stor härlig ras där pälsarna är som silke och tempramentet är lugnt, läs mer om ragdoll. Mitt mål med min avel är att avla fram stora mysiga katter med ragdolltemprament, friska och sunda. Jag är väldigt förtjust i färgerna rött, creme och sköldpaddsvarianter, dessa färger godkändes i Fife 1/1 2005 och det finns inte så många individer i den här här färggruppen, men det ökat stadigt!

Skillnaden mellan raskatt och huskatt är att med raskatten får du med en stamtavla som bevis på att din katt är av rätt ras och att uppfödaren är medlem i ett förbund. När man är uppfödare i ett förbund så är man tvingad att följa vissa regler för att få kalla sig uppfödare, din katt kommer bl a att vara vaccinerad och veterinärundersökt innan du får hem din kattunge för att du ska känna dig säker på att din katt mår bra. Läs mer på SVERAKs hemsida. Innan du bestämmer vilken uppfödare du vill köpa ifrån så åk gärna och hälsa på hemma hos flera uppfödare och bilda dig en uppfattning om katterna där, besök också gärna en kattutställning där du kan träffa flera uppfödare på samma gång och se katter i olika färger och mönster, du kan kan även lyssna på domarbedömningarna.

Jag tar gärna emot besök av ragdollintresserade, hör gärna av dig redan nu om du vill köpa en katt, även om det ligger längre fram i tiden, så får du komma och hälsa på. Jag vill lära känna mina kattungeköprare och jag ger livslångsupport till mina avkommor.

Mina avelkatter kommer att testas för HCM samt ultraljud njurar innan de går i avel.

Observera...

...mina bilder stannar här!